Diensten

Computernetwerken

Uw Computernetwerk

Op maat van
uw bedrijf of thuissituatie

Bent u op zoek naar een IT-partner voor het opzetten en beheren van uw computernetwerk. Kom eens praten en we zijn er zeker van dat we u een oplossing kunnen bieden voor uw vereisten.

Ontdek hier hoe wij uw klein tot middelgroot bedrijf kunnen helpen met het opzetten van een professioneel computernetwerk. De belasting van het bedrijfsnetwerk is vaak groter dan een thuisnetwerk en wordt veelal ook gebruik voor VOIP telefonie en andere geavanceerdere functies zoals toegangscontrole en camerabewaking.

Of het nu gaat over een simpel thuisnetwerk of een doorgedreven 'smart home' netwerk, bij ons bent u aan het juiste adres. Naargelang de situatie en de complexiteit gebruiken wij hetzelfde professioneel materiaal zoals bij een bedrijfsnetwerk. Geavanceerde functies zoals camerabewaking en andere smart home functies behoren ook steeds tot de mogelijkheden.

Powered By

Ubiquiti

Waarom

Wij werken met
het materiaal van Ubiquiti

Wij kiezen voor Ubiquiti om dit materiaal garant staat voor professionele prestaties met een uitstekende balans tussen prijs en kwaliteit vergeleken met andere merken. De netwerkuitrusting van Ubiquiti is de keuze bij uitstek voor een betrouwbaar managed netwerk.
Veilig

Ubiquiti materiaal is uitgerust met geavanceerde robuuste beveiligingsfuncties zoals: deep packet inspection, geavanceerde firewall bescherming en Intrusion prevention.

Performant

De pro modellen zijn uitgerust met één of meerdere 10 Gbps SFP+ poorten voor razendsnelle doorvoersnelheid. Met IPS enabled haalt de hardware nog steeds 3,5 Gbps.

Betrouwbaar

Door de bouwkwaliteit en de aandacht voor voldoende airflow mogelijkheden is Ubiquiti materiaal zeer betrouwbaar. Bovendien beschikt de hardware over redundante voeding.

Professioneel

Bevat geavanceerde features zoals gateway to gateway VPN, QOS, WAN Failovers, VOIP en nog veel meer.

Managed Netwerk

Door gebruik te maken van Ubiquiti hardware voor alle componenten in een netwerk krijgt men automatisch een managed netwerk zonder dat daar zeer dure software voor nodig is. Dit laat toe het gehele netwerk te beheren vanaf 1 plaats.

Eenvoudig Gebruik

Het gehele netwerk is te bekijken vanuit de prachtige UI van UniFI OS. Hier kan u eenvoudig de status opvolgen en ook aanpassingen uitvoeren. De intuïtieve UI maakt het u als eindgebruiker mogelijk zelf uw netwerk te beheren als u dat wenst.

Netwerk Referenties

Projecten & Case Studies

Meer details nodig?

Bekijk de pagina's
voor thuis & bedrijf

Voor Thuis
Simpele en geavanceerde thuisnetwerken en smarthomes!
Voor Uw Bedrijf

Functionaliteiten voor klein tot middelgrote bedrijven

a
Contact

Nog Vragen?

U kan bij ons steeds terecht met al uw vragen of opmerkingen. Wij zullen ons best doen om u zo snel mogelijk te helpen.
Kan ik als particulier ook bij jullie terecht?
Dat kan zeker! Als particulier bent u zeker welkom bij ons. Door de steeds toenemende digitalisering en de opkomst van de internet of things wordt het steeds belangrijker om een goede netwerkinfrastructuur thuis te hebben, dit voor zowel bekabelde als draadloze netwerken. Hierbij kunnen wij u verder helpen. In sommige gevallen gaat de integratie tussen app, online services, infrastructuur, devices en domotica zo ver dat men kan spreken over een 'Smart Home'. Ook hier hebben wij ervaring mee. Neem gerust contact op als u de mogelijkheden wilt bespreken of een afspraak wilt om een smart home zelf te beleven.
Hebben jullie ook opslagoplossingen?
Dat hebben wij zeker. Voor het bijhouden van kritieke data en het implementeren van back-up oplossingen maken wij gebruik van Synology producten. Deze Synology file servers zijn zeer schaalbaar en kunnen daardoor ingezet worden voor zowel thuisnetwerken als bedrijfsnetwerken. Meer informatie over back-ups kan u hier vinden.
Wat is een 'firewall'?
Een firewall is een systeem dat inkomend en uitgaand verkeer bekijkt en beslist dit verkeer toe te laten of te blokkeren gebaseerd op regels die je zelf kan configureren. Een firewall is dus een software functionaliteit die kan geïnstalleerd worden op uw hardware. Vaak is uw router/gateway reeds voorzien van firewall functionaliteit. In grotere bedrijven is de firewall meestal een apart toestel die enkel daarvoor dient.
Wat is 'deep packet inspection'?
Dit is een geavanceerde firewall functionaliteit. Een basis firewall bekijkt al het inkomend en uitgaand verkeer op een hoog niveau. Bijvoorbeeld: van welk adres komt dit pakket en naar waar moet het gaan. Je kan dan regels instellen die het verkeer blokkeren van een bepaald adres. Een firewall uitgerust met deep packet inspection functionaliteit gaat ook de effectieve inhoud bekijken en proberen achterhalen wat het doel is van dat pakket. Aan de hand van geavanceerde regels en detectiecriteria kan zo spam, virussen, malware en hacking gedetecteerd worden op netwerk niveau en ook geblokkeerd worden.

Hoewel dit een zeer krachtige functionaliteit is en de beveiliging van het netwerk sterk verhoogd is er ook een nadeel aan verbonden. Deep packet inspection heeft vrij veel rekenkracht nodig en vertraagt dan ook de uiteindelijke snelheid van al het verkeer dat langs de firewall moet passeren.
Wat is een managed netwerk?

Een managed netwerk is een netwerk waarbij vanop een centrale plaats de status van de gehele netwerkinfrastructuur kan bekeken worden en waar men ook centraal aanpassingen kan doen aan ieder onderdeel van dat netwerk. Veelal laat een dergelijk systeem u ook toe om historiek, logs en counters bij te houden. Het grote voordeel hiervan is dat alle apparaten centraal beheerd kunnen worden. Het is dus niet nodig om in te loggen op ieder apparaat afzonderlijk om de instellingen te veranderen.